عربستان سعودی؛ تولید بتنی که به‌سرعت دی‌اکسید کربن را جذب می‌کند

برخلاف روش‌های سنتی تولید بتن، این مخلوط در دمای اتاق به عمل می‌آید و به تولید تفاله کوره (کلینکر) با حرارت بالا یا گرمایش صنعتی نیازی ندارد

عکس تزئینی - شخصی در حال کار با بتن است - Canva

به گزارش عرب‌نیوز، دانشگاه علم و صنعت «ملک عبدالله» در همکاری با شرکت علوم مواد «پارتانا گلوبال» نوعی بتون تولید می‌کنند که نه‌تنها در فرایند تولید کربن منتشر نمی‌کند که با گذشت زمان کربن جذب می‌کند. خبرگزاری عربستان سعودی روز چهارشنبه گزارش داد که در این تلاش مشترک ۱۲ ماهه، فرمول بتن اختصاصی  پارتانا را با فناوری جذب مستقیم هوا، که از دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله به دست آمده است، ترکیب می‌کند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در دل این نوآوری نوعی چسب (حلال) متشکل از مواد طبیعی و بازیافتی از جمله محلول آب و نمک وجود دارد، که به‌راحتی در عربستان سعودی در دسترس است. برخلاف روش‌های سنتی تولید بتن، این مخلوط در دمای اتاق به عمل می‌آید و به تولید تفاله کوره (کلینکر) با حرارت بالا یا گرمایش صنعتی نیازی ندارد. حاصل بتنی است که نه‌تنها از انتشار کربن در طول تولید جلوگیری می‌کند، که در طی زمان آن را جذب هم می‌کند. 

پروفسور محمد اداودی، استاد شیمی در دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله، می‌گوید: «ما تنها مصالح ساختمانی پایدار تولید نمی‌کنیم، ما پیشگام رویکردی پیشگیرانه‌ایم که کاهش تغییرات آب‌وهوایی را نوید می‌دهد.» ادغام چسب کربن-منفی با فرایندهای فعلی تولید بتن، از جهش کوانتومی در شیوه‌های ساخت‌و‌ساز پایدار خبر می‌دهد. ریک فاکس، مدیر عامل شرکت پارتانا گلوبال، می‌گوید: «این فناوری ساختمان‌ها را از بدهی‌هایی زیست‌محیطی به دارایی‌های ارزشمندی تبدیل خواهد کرد که به‌شکلی موثر محیط طبیعی را بهبود می‌بخشند.»

او تاکید کرد: «همکاری ما با دانشکده علم و صنعت ملک عبدالله، پتانسیل فرمول بتن کربن-منفی را به حداکثر می‌رساند و ثابت می‌کند که می‌توانیم شیوه احداث زیرساخت‌های جهان را از اساس تغییر دهیم.»

بیشتر از تکنولوژی